top of page

Vi forventer hvalpe – Savoy forventer hvalpe med skønne JayZ

 

Læs venligt hele dette skriv igennem før du sender mig en mail.

Så du ved om jeg er den rigtige opdrætter for dig og om du vil kunne komme

i betragtning til at give en af mine elskede hvalpe sit drømme hjem hos dig.

 

Læs også følgende sider på min hjemmeside:

”Bitta Wöhliche” (som fortæller lidt om hvem jeg er)

"the place” (så du ved hvilke forhold mine skønne hunde bor under)

”breeding principles” (hvalpens opvækst og det kæmpe arbejde jeg ligger i dem)

 

Venligst kun seriøse henvendelser!

 

Foråret 2021, vil bringe mig nogle skønne sjæle som vi her i huset, glæder os til at byde velkommen til verden. De skønne små hvalpe, fortjener alle det bedste hjem, som passer til deres individuelle behov.

Jeg plejer at sige at jeg matcher familier med hvalpene, ikke omvendt.

 

Jeg får rigtig mange henvendelser året rundt og det er dejligt – nogle af de henvendelser er mere seriøse end andre. Nogle henvendelser er rigtig gode bud til hundeejere af en hvalp fra mig, men bare ikke til denne kombination.

Denne kombination vil kræve meget, rigtig meget, af sin kommende ejer. Og det er derfor særlig vigtigt for mig, at vi starter samarbejdet mellem mig som opdrætter og dig som hvalpekøber, på den rigtige måde så det kan fortsætte langt ud i fremtiden og resten af hundens liv.

Der er i tiden en tendens til at racen er på vej til at blive en modehund og bliver ofte solgt som en slags familiehund eller selskabshund. Det er meget forkert at tro, at lige netop denne race er dét. 

Racen fungerer OGSÅ som familiehund, men ikke KUN som familiehund. Det er en brugshunde race, uanset hvilke linjer man køber fra. (linjer: uanset om man køber med eller uden DKK stambog, fra én som bare lige laver et kuld hvalpe på sin tæve, eller fra os seriøse opdrættere med fokus på racens egenskaber og sundhed og mange andre væsentlige faktorer).

Dækkes hundens brugshundebehov ikke, kan den heller ikke fungere som familiehund.

Så simpelt kan det skrives.

Racen er meget mere end en smuk og lærenem hund. Racen er vogtende, mentalt stærk, egenrådig, larmende, fælder pels, kræver MEGET træning og motion …. Så, også når COVID19 ikke længere hærger Danmark, skal du have tid og overskud, til at have en brugshund.

 

Det er desværre ikke en oplagt race for en familie, som ikke tidligere har haft hund i deres voksne liv (heller ikke selvom man som hjemmeboende barn havde hund/”vokset op med hund”).

Har du/i mindre børn (under 14 år) og ikke har haft hund imens i har haft små børn, er den heller ikke altid et godt match. Ikke fordi racen ikke kan omgås børn, det kan racen sagtens, men en Aussie kræver så overdrevet meget tid og overskud af jer voksne, at det sjældent er særlig foreneligt med små og mindre børn. Har du derimod allerede haft hund sammen med dine børn, så ved du hvad det kræver at tage sig af både de to og firbenet. 

Drømmer du om at udvide din familie med børn, skal det ikke være en del af dine planer de næste 3 år. Denne kombination kræver deres ejers fulde opmærksomhed de næste 3 år og den tid vil forsvinde med en lille guldklump på 2 ben.

 

Hos mig har en god hund ikke en bestemt øjenfarve, pelsfarve eller halelængde – det er racen med alt dens herlighed der skal få ens hjerte til at ”hoppe et ekstra slag”. Drømmer du om en bestemt farve og er det vigtigt for dig, så er racen ikke det rigtige valg. Det vigtigste er, at familien og hunden er det bedste match. Har du læst om racen ved du at den findes i mange farvevarianter.

 

Hos mig, fordeles hvalpene først når de er 8 uger.

Dette gøres ud fra deres temperament og individuelle adfærd, som jeg,

mange timer dagligt går og observerer og noterer mig.

Hvalpene flytter hjemmefra når de er 9 uger.   

Jeg regner med at en voksen har fri 2-3 uger til at lære hvalpen at kende og 

begynde alene hjemme træning og en masse andre ting. 

At de først flytter når de er 9 uger, sikrer at hvalpene er optimalt socialiseret herfra og kan sove igennem en hel nat og de er næsten renlige.

Dette er hvad jeg søger hos mine kommende hvalpekøbere:

 

 • Det vil være en fordel at du har erfaring med at have hund og det at gå til hundetræning –er dette ikke tilfældet - så er drømmen om at suge viden til sig, nøjagtigt lige så stort et plus og hvem ved, måske bliver hundesporten din nye passion.

 

 • Du skal have tid til at gå til træning 3 gange om ugen. Hundeleg/sprogskole for hunde som kører hver onsdag og søndag – onsdagen er gratis for Leading Angels hunde. Det andet er lydighedstræning af en eller anden slags. Dette forventes at du har tid, lyst, mulighed og overskud til de næste 2,5 år, ellers kommer man sjældent ”i mål” med at få en velafbalanceret Aussie.

 • Du skal have lyst til pelspleje … masser af pelsarbejde. De fælder og skal børstes grundigt en gang om ugen og gerne i bad og klippes en gang om mdr. Det vejleder jeg også i da jeg er hundefrisør. Det er en fordel at tilkøbe udstyr som: blower, trimmebord osv.

 

 •  Du skal syntes det er hyggeligt at lave mad til din hund hver dag – det er ikke nok med en skål tørfoder på gulvet 1-3 gange i døgnet. Kvalitetskost tager lidt tid af forberede (både til os mennesker og vores firbenet venner). Jeg vejleder dig selvfølgelig i kosttilskud og ernæring.

 

 • Om du bor i lejlighed eller hus er underordnet – det er vigtigt at du har tiden til masser af motion og træning også når hverdagen kommer tilbage igen og 10 år frem. Hvis du bor i lejlighed, så vær obs på at hunden skal bæres op og ned ad trapperne det første år.

 • Du skal have mulighed for at tage fri, nogle uger, når du får hvalpen hjem.

 • Hunden skal når han/hun bliver voksen ikke være alene hjemme det halve af døgnet.

 • Hjem på Sjælland foretrækkes, da jeg gerne vil følge lige netop dette kuld i deres udvikling både fysisk og mentalt.

 

 • Du skal have bil, så du kan komme rundt med din hund.

 

 • Racen passer fint ofte til et hjem med anden hund – dog skal den anden hund være over 12 mdr.  Enkelte racer passer dog ikke så godt sammen med Aussien. Det kan vi tale om ved henvendelse.

 

 • Har du en lille drøm om at lave hvalpe på/med din Aussie er dette ikke et kuld for dig – som opdrætter beholder jeg de hvalpe, som jeg udvælger inden de er 8 uger, til en dag at indgå til racens genpulje.

 • Jeg har ingen krav eller forventning om at du har lyst til at udstille, heller ikke selvom jeg udstiller. Det er en nødvendighed som opdrætter. Ønsker du at prøve denne sport, hjælper jeg gerne, lige som jeg hjælper med andre hundesportsgrene.

 

 • Der er pasningsmulighed af din hund her hos mig (hvis muligt) eller hos min kollega i KæledyrsKompagniet som også selv er indehaver af flere af mine lækre Leading Angels hunde.

 • Det koster at anskaffe sig en hund, ikke kun i købspris, men i alt fra forsikring, hundetræning, udstyr i form af snore, halsbånd, seler, trimmebord, børster, kamme osv. Derudover kommer der røntgen af albuer ved 1-årsalderen og hofter ved 2-årsalderen. Det vejleder jeg selvfølgelig også med.

 

 • Din hund skal justeres af en Osteopat (blid kiropraktik) under opvækst – de vokser som ukrudt og leger som 10 vilde heste. Derfor skal de justeres under opvækst og ellers ca. hvert år, så skader forbygges og forhindres. Det hjælper jeg også med.

 

 • Du kommer med i en facebook gruppe for lige netop dit kuld og også i den store gruppe for ”familien Leading Angel’s”. Jeg forventer at alle spørgsmål stilles til mig og ikke ude i facebook grupper for folk med ”almen” viden.

 

 • Jeg står til rådighed for dig og din hund, hele hundens liv med både store og små ting                                – og forventer at få lov at være en del af dens liv.

 

 • Skulle uheldet en dag ramme og du ikke kan have din hund mere, så står jeg klar med åbne arme og tager mit hjertebarn hjem igen. Du har altid et sikkerhedsnet her.

 

Hvalpene bliver socialiseret efter principperne Pat Hasting anbefaler. Derudover er jeg uddannet adfærdsbehandler, så jeg er velvidende om hvad der kræves i alle hundens stadier fra nyfødt til voksen. Dette er mit kuld nr. 12 på 12 år.

Mine hvalpe bliver født på 1. sal i et indrettet hvalpeværelse lige op af mit soveværelse. I værelset har jeg min egen seng, så jeg kan sove med hvalpemor og hvalpe og sikre at de første døgn forløber uden problemer.

Hver eneste dag, lige fra de er nyfødte bliver hvalpene trænet, og jo man kan godt træne bitte små hvalpe.

De bliver trænet i at blive holdt, nusset, masseret, børstet, klippet negle mm. Alt det en seriøs opdrætter gør, så hundene lærer fra første leve dag. 

Hver dag bliver der lagt nye underlag og nyt legetøj i hvalpens fødekasse. Selvom de i de første par uger ikke kan se og høre, så kan de føle og deres lugtesans er fantastisk. Derfor skal disse sanser stimuleres hver dag. I denne periode har jeg også startet deres træning op til Nosework.

Da jeg også er uddannet inde for kropsjustering, blandt andet kranio sakral terapeut, sikrer jeg at hvalpekassens underlag er sådan indrettet at det støtter deres krop. Dette så deres lille krop ikke overbelastes og det betyder, at de faktisk kan gå allerede bare 24 timer gamle.

Når de er gamle nok og deres mor er klar til at dele sine hvalpe med omverdenen, flytter de ned i vores stue. Her får de mulighed for at være en del af husets daglige lyde (tv, opvaskemaskine, printer, elkedel, katte, mennesker mm).

Deres kravlegård får hver dag et nyt miljø, som sikrer at hvalpen får udviklet deres motorik og vænner sig til at hver dag er en ny dag. Udendørs, er hvalpene dels på vores terrasse med masser af udendørs aktiviteter, herfra kan de nemlig høre biler, busser, traktorer, motorcykler mm.

Og dels er de i min hvalpe-sanse-have. Her er der ligeledes masser af forskellige aktiviteter som gynger, rutsjebaner, balancelegetøj og alt hvad det motoriske hjerte kan tænke sig. Hvalpehaven er indrettes sådan at der både er græs, grus, fliser og småsten, så hvalpene lærer at gå på forskelligt underlag. Når vejret er til det, går vi aftentur på vores store mark med hvalpe mor, hvalpene og et par voksne hunde.

Hvalpene har, inden de flytter hjemmefra, være ude og køre i bil over 10 gange, har været i storby og på gåture. De er blevet strukturtestet, mentalt evalueret, hyrdetestet (været ude og hyrde på gæs). Været til hundeleg med mange andre hvalpe ca. 4 gange (dette bliver lidt af en udfordring i disse coronatider, men det skal nok lade sig gøre). Og de er vasket, klippet og føntørret hver uge fra de er 4 uger gamle. Da jeg får en del
henvendelser og der er meget jeg forventer folk har læst inden de skriver til mig, må du gerne starte din mail med ordet Summer, så jeg sikrer at folk har læst dette skriv. De er på trimme bord hver dag og får børste deres pels, tjekket øre, øjne og får klippet negle. De er opvokset med både deres mor og flere fornuftige voksne tæver og hanner.

De er også trænet dagligt, fra de er 3,5 uge gamle og har halsbånd på fra de er ca. en uge gamle.

Med andre ord - kan jeg tilbyde dig/jer en top socialiseret aussie hvalp efter lækre forældre

i både krop og sind. Deres forældre er clear for:

CEA

PRA

HSF4

DM

MDR1

CMR1

Locus S

Begge har A hofter og 0 på albuer.

Både Savoy (mor) og JayZ (far) er udstillingschampions og har begge også flere arbejdstitler – så de har bevist, at de er sunde, ser korrekte ud og kan arbejde som de brugshunde de er – præcis som en god Aussie skal være.

Alle hvalpene vil blive øjenlyst inden afrejse.

De har DKK stambog (Dansk Kennel Klub), chippet og fået ormekur.

Der følger gratis hundeleg med hunden resten af dens levetid, samt vejledning i alt og jeg mener ALT, fra klikkertræning, adfærd, hundetræning, pelspleje, korrekt ernæring, alene hjemme, træk i snoren og kropsjusteringer (se mit cv under Bitta Wöhliche på hjemmesiden).

 

Det er en ”servicebog” ud over det sædvanlige, som følger med lige netop disse hvalpe.

Du vil blive en del af et helt unikt netværk af Leading Angels ejere. I vores lille familie hjælper, vejleder og støtter vi hinanden. Vi har ofte fælles gåture og vores egen lukkede FB gruppe hvor vi kan dele billeder, oplevelser mm.

Jeg kan med stolthed sige, at alle de hunde jeg har opdrættet har haft gode hofter og

albuer.

Mange af mine hunde er champions inklusiv international champions og over 80 % af de hunde jeg har taget imod til denne verden (opdrættet), har også arbejdstitler.

Sågar har Leading Angels den fornøjelse at kunne bryste sig af at have en Aussie i top 3 til ”Årets lydighedshund i champion klassen 2020” – som eneste anden race end border collie.

Mit mål er at opdrætte racetypiske sunde arbejdsvillige Australian shepherds – hvilket jeg syntes er lykkes ret godt. Sidst men ikke mindst.

Jeg arbejder ikke efter ”først til mølle princip”, men derimod efter hvilken ejer, der er bedst mulige match til både hvalp og mit opdræt. Så fortvivl ikke, hvis du først ser dette opslag efter hvalpene er født.

 

Jeg svarer alle mails og forbeholder mig retten til at vælge dem ud til samtale, hvor jeg tænker jeg kan imødekomme familiens drømme og hvem som kan tilbyde hvalpen det optimale hjem.

 

Jeg forbeholder mig selvfølgelig retten til at mødes med de nye familie flere gange, førend hvalpene flytter hjemmefra.

Praktisk info – er du eller dine nærmeste i risikogruppe pga. COVID19 vil jeg anbefale du venter med hvalp til 2022. Det gør jeg fordi der vil være hvalpehygge og udflugter hvor vi skal mødes og socialisere hvalpe i fællesskab.

Lyder alt denne som noget du kan sige ja til og mener du at du kan tilbyde et 

super hjem til en Aussie de næste 15 – 17 år, så send mig endelig en god lang mail om dig selv, dit liv, hvorfor du ønsker en Aussie og hvilken type træning du har i tankerne til din nye træningsmakker.

Det er endnu ikke lykkedes for noget at sende mig en for lang mail, så slå dig endelig løs i

at forfatte en god seriøs mail til mig.

 

Venligst kun henvendelser pr. mail – ingen sms eller telefonopkald.

 

Jeg besvarer selvfølgelig alle mails og ringer dig op hvis jeg kan se et match mellem dig og mig.

 

Tak for din tid.

Mail: dyreoasen@gmail.com

 

Kærlig hilsen

Bitta Wöhliche

hvem er jeg.JPG
DSC_0071.jpg
Hvalpe billeder 576.JPG
Oktober billeder 2010 415.JPG
Newborn Puppies Greg Paris.jpg
bottom of page